Partners in verkoop: meerwaarde toevoegen in de verkoop

Markten en klanten veranderen. Ook door het gebruik van internet verandert het inkoopproces. U weet dat uw mensen mee zullen moeten veranderen om succesvol te blijven. Uw medewerkers zitten vol ongekend talent. Bent u klaar om deze kwaliteiten om te zetten naar meer rendement voor uw onderneming? Geef uw team de juiste tools om het maximale uit zichzelf te halen.Verandering in verkoop: Verkoop niet wat de klant wil, maar wat hij nodig heeft

Welke competenties zijn noodzakelijk en nuttig voor partners in verkoop? En hoe herken ik het aanwezige talent bij mijn medewerkers? Begeleiding en de juiste coaching zijn immers de ingrediënten voor de juiste ontwikkelingstrajecten; voor uw medewerkers en uw complete organisatie. Ik bied u een volledig ontwikkelingstraject op maat aan om uw organisatie naar een hoger niveau te tillen.

Veranderingen in de verkoop

Partners in verkoop is een fundamentele verandering naar blijvend verkoopresultaat. Het is de uitdaging voor de komende jaren voor uw salesteam. Een uitdaging die leidt tot:

  1. lagere verkoopkosten
  2. meer toegevoegde waarde voor de klant
  3. hoger rendement uit bestaande klantrelaties
  4. hogere conversie van lead naar klant
  5. langdurige klantrelaties
  6. betere marges

Commercieel succesvolle organisaties onderscheiden zich door een uniek commercieel DNA. Zij verkopen niet wat de klant wil, maar wat de klant nodig heeft en voegen meerwaarde toe tijdens het verkoopproces. Daar ondersteun ik bij met praktische incompany salestraining en salescoaching. Hieronder ziet u een aantal mogelijkheden van maatwerk programma’s (de linkjes sturen u naar meer inhoud of blogartikelen ter inspiratie).