Bitsing maakt uw verkoop voorspelbaar!

Wat verwacht je in 2017 te verkopen? Deze vraag wordt aan het eind van het jaar aan veel verkopers gesteld. Sommige verkopers hebben er een helder antwoord op.
bitsingDe meesten hebben echter moeite met deze vraag. Hun antwoorden blijven steken in “dat hangt af van de markt”, “dat ligt aan de prijzen” of “als concurrent X in prijs zakt, dan..”.

Verkoopresultaten zijn echter zeer goed te voorspellen op basis van ervaringen uit het verleden. Als je de cijfers kent, kun je precies uitrekenen wat je inspanningen moeten zijn om je target te bereiken. Als je 1.000 eenheden wilt verkopen, een gemiddelde klant 10 eenheden bestelt, dan heb je 100 klanten nodig. Als je weet dat je voor een klant 3 bezoeken nodig hebt, dan is het simpel te voorspellen dat je bij 300 bezoeken je target gerealiseerd hebt.

Sales is a numbersgame

In de praktijk blijkt echter dat veel bedrijven onvoldoende inzicht hebben in dergelijke performance indicatoren. En dan is verkoop minder voorspelbaar en dus minder bestuurbaar. Herkenbaar? Het mag duidelijk zijn dat gebrek aan inzicht in cijfers ten koste gaat van de groei van uw bedrijf. Het BITSING model is één van de methodes die u hierbij kan helpen. Het is een praktisch model dat helpt om resultaten en rendement van uw bedrijf te voorspellen en daarmee keuzes te maken voor 2017.

BITSING bestaat uit 7 succeswetten die gegarandeerd tot omzet-en rendementsgroei leiden:

  1. Neem een continuïteits-doel als startpunt
  2. Focus op de harde financiële feiten
  3. Zorg voor een onverslaanbare marktbewerking
  4. Haal alles uit iedere persoon in een doelgroep
  5. Implementeer louter effectieve activiteitenprogramma’s
  6. Voorspel de resultaten van programma-activiteiten alvorens ze uit te rollen
  7. Verzeker je van rendement door minder geld aan activiteiten te besteden dan dat ze zullen opbrengen.

Wanneer wilt u hiermee aan de slag?