Hou jij je eigen problemen in stand? Waarom los je ze niet op?

comfortzoneSoms komen er in een week dezelfde dingen op je pad. Als je vanuit het systeemdenken hiernaar kijkt is het toeval als het een keer voorkomt. Als je een patroon twee keer herkent is het opmerkelijk en als je het patroon meer dan twee keer ontdekt is het een patroon/systeem.

Afgelopen week kwam ik tijdens twee verschillende gesprekken met twee verschillende ondernemers hetzelfde patroon tegen. Opmerkelijk. Tijdens de gesprekken kwam er een probleem naar voren dat ze ook al een jaar eerder met mij gedeeld hadden. Ze hadden alle twee een probleem met een afdeling die niet goed functioneert. In het ene bedrijf werken de medewerkers onvoldoende samen en bij de andere ondernemer functioneren twee medewerkers onvoldoende. Een jaar geleden wilden ze het probleem oplossen, maar vonden ze het niet nodig om dit met externe hulp te doen.  Ze hadden ieder voldoende kennis en ervaring om het team beter te laten samenwerken en om de medewerkers te coachen. Nu, een jaar later, zInn de problemen nog niet opgelost en ze werken er ook niet meer aan. Ze accepteren de huidige situatie. Het is nu eenmaal zo. Je kunt het toch niet veranderen.

De leidinggevende bepaalt hoe goed medewerkers functioneren. Als medewerkers onvoldoende functioneren moet je ook de rol van de leidinggevende onderzoeken.

Tijdens het gesprek ben ik dieper op het probleem ingegaan. De situatie zorgt ervoor dat beide bedrijven niet optimaal functioneren. De vraag is dan: “Wil je dit accepteren, of wil je dit veranderen?” Beide ondernemers willen de situatie wel veranderen, maar… En dan komen de redenen waarom dit niet gaat. Mijn analyse is dat het best wel kan veranderen, maar dat het probleem ook wel comfortabel voor de ondernemers is. Door het probleem in stand te houden hebben ze ook altijd een verklaring als de resultaten tegenvallen. Het probleem is onbewust ook een excuus geworden voor hun eigen ‘falen’. En daarmee houden ze een eigen patroon/systeem in stand: ze vinden dat het anders moet, maar zijn intrinsiek niet gemotiveerd genoeg om deze veranderingen daadwerkelijk tot stand te brengen. Deze inzichten en het gesprek met mij hebben nu wat in beweging gezet.  Vanuit hun eigen kracht en met hun eigen onzekerheden gaan de ondernemers met mij op een nieuwe manier de problemen oplossen. En dat gaat ze zeker lukken. Daarvan ben ik overtuigd.

Houdt u ook (onbewust) uw eigen probleem in stand? Wilt u ook eens klankborden over een ‘vastgeroest probleem’ binnen uw onderneming? Bel mij vandaag nog voor een vrijblijvend adviesgesprek.