Persoonlijke groei

Vertrouwen is de basis van verkopen. En dat begint bij zelfvertrouwen en authenticiteit. Groeien als persoon en als professional doe je niet door tips en trucs aan te leren. Duurzame verandering breng je teweeg vanuit jezelf. Het is belangrijk dat je zelf verantwoordelijkheid en leiding neemt in je leven. Persoonlijke ontwikkeling is vooral de bewustwording van jezelf, van je eigen kracht en je kwaliteiten. Neem verantwoordelijkheid en leiding in en over je leven. Leg de schuld niet bij anderen of bij externe factoren. En vooral: verval nooit in slachtofferschap, maar ‘slacht het offer’. Met een persoonlijk coachingstraject help ik uw medewerkers te groeien.

Verkoopvaardigheden

Verkopen is klanten helpen inkopen. De taak van een verkoper is de klant persoonlijk te begeleiden naar een aankoop. Daarvoor heeft hij mensenkennis, productkennis en kennis van de markt nodig. Maar ook vaardigheden om:

  • beter om te gaan met prijsdiscussies
  • meer te verkopen aan bestaande klanten
  • klanten helpen te beslissen

Met mijn kennis en ervaring als salestrainer help ik om deze vaardigheden te ontwikkelen en borg dat uw medewerkers ze ook daadwerkelijk toepassen in de praktijk.

Het andere verkopen: Challenger Sales

Adviseren verkopen, behoeftegericht verkopen. Dit was voor veel verkopers in de zakelijke markt de weg naar succes. Ze concentreren zich vooral op het opbouwen van goede relaties met klanten en prospects en het in kaart brengen van de behoeftes van klanten. Maar het inkoopproces verandert. In meer dan 60% van de gevallen heeft de klant zowel zijn behoefte als de best passende oplossing gedefinieerd voordat hij contact met u en uw concurrenten opneemt. Ik ondersteun uw bedrijf in het verandertraject om anders te verkopen.

Commerciële daadkracht

Verkoopsucces maak je samen. Iedereen in de organisatie levert hier een bijdrage aan. Veel medewerkers hebben klantcontact en worden vanuit hun functie als geloofwaardig en betrouwbaar ervaren. Deze kans kunt u uitstekend gebruiken om een commercieel sausje toe te voegen aan de klantgesprekken. Dat is waar ik bij ondersteun; een commerciëlere houding en gedrag in klantcontacten.